tiistai 9. lokakuuta 2012

Opiskelijat haluavat toimivan kaupungin


Tapasin eilen ihan mahtavia HYY:n tyyppejä, koska olen HYY:n edustajana HOAS:issa. Keskustelimme opiskelija-asumisen lisäksi opiskelijoiden muistakin toiveista kaupungin suuntaan. HYY:llä on kolme kuntavaaliteemaa, jotka kaikki voin hyvillä mielin allekirjoittaa.

Opiskelijat toivovat lisää tontteja opiskelija-asunnoille. Olin aikoinaan neuvottelemassa asunto-ohjelmaan ensimmäistä kirjausta opiskelija-asunnoista. Kirjasimme että tavoitteena on tontti 100.lle opiskelija-asunnolle vuosittain. Uudessa ohjelmassa on kirjattu tavoitteeksi 300 opiskelija- ja nuorisoasuntoa vuosittain. HOAS:in hallituksessa on keskusteltu rakentamisen tahdista myös. Olen todennut että nyt kun uusien alueiden, siis Jätkäsaaren ja Kalasataman, tontit ovat jaossa, pitää HOAS:in olla aktiivinen. Kun nämä alueet on rakennettu, ei yhtä hyviä uusia alueita ole tarjolla. Samalla täytyy tietysti pitää huolta säätiön taloudesta jotta vuokrat voidaan pitää kohtuullisina.

Toisena tavoitteena opiskelijoilla on keskustakampuksen muuttaminen kävelyalueeksi. Tämä pitäisikin toteuttaa mahdollisimman pian. Yliopistokatu esim. oli remontissa kuukausia, eikä keskustan liikenne siitä kärsinyt. Nyt katua lipuu harvoja autoja, mutta niitä varten on varattu paljon tilaa. Toivottavasti kävelykatuja saadaan keskustaan muuallekin.

Opiskelijat toivovat myös parempaa poikittaisliikennettä, jotta siirtyminen kampusalueiden välillä on jouhevaa. Poikittaisliikenteen yhteyksiä onkin parannettava koko seudulla, jotta joukkoliikenne on todellinen vaihtoehto kaupunkilaisille. Jokeria ollaan laittamassa raiteille, joka nopeuttaa matkantekoa. Joukkoliikenteen hinnoitteluun suunniteltu uusi vyöhykemalli olisi myös parannus, kun kaupungin rajan yli kulkemisen hinta halpenisi. Toki samalla on huolehdittava Helsingin sisäisen liikenteen edullisuudesta. Valitettavasti Espoo ja Vantaa eivät ole olleet halukkaita satsaamaan yhtä paljon joukkoliikenteeseen.

Helsinki tarvitsee opiskelijoita, joten heidän toiveitaan kannattaa kohtuudella myös kuunnella.


2 kommenttia:

Mikkelo kirjoitti...

Mikäs on HYY ja HOAS?

Minerva Krohn kirjoitti...

hyvä huomio, ei pitäisi käyttää lyhenteitä linkittämättä tai selittämättä.

HYY on Helsingin yliopiston ylioppilaskunta

HOAS Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö.

Korjaan linkit tekstiin